Szkolenie RODO

Szkolenie: Kompleksowe przygotowanie do nowych przepisów przed unijną reformą RODO (GDPR)

499,00 

Prowadzący
Konrad Mazur Konrad Mazur, Praktykujący prawnik, ekspert w dziedzinie ochrony danych osobowych. Doktorant na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Jego działalność dydaktyczna na Uniwersytecie obejmuje: wykład z prawa ochrony danych osobowych, autorski wykład poświęcony cyberprzestępczości, ćwiczenia dla studentów z podstaw prawa własności intelektualnej i prawa cywilnego. Już od drugiego roku studiów prawniczych interesuje się prawem nowych technologii, a szczególnie bliskie są mu prawne aspekty ochrony informacji. Konrad Mazur świadczy wsparcie prawne dla firm z sektora IT. Nie boi się innowacyjnych rozwiązań, zarówno w sferze przepisów, jak i technologii.

Początek
16 lutego 2018 09:00
Koniec
16 lutego 2018 16:00
Adres
Gdynia, Aleja Zwycięstwa 96/98   Wyświetl mapę

Podczas całodziennego szkolenia nasz prawnik, Konrad Mazur, rozwinie wiele zagadnień, o których jedynie wspominał na 2-godzinnym spotkaniu. Skupimy się w szczególności na praktycznym podejściu do obowiązków przedsiębiorców wynikających z RODO, a także przedstawimy założenia nowej, polskiej ustawy o ochronie danych osobowych.

  1. Zasada neutralności technologicznej i jej znaczenie w okresie przejściowym:
    • Środki organizacyjne zapewniające bezpieczeństwo danym
    • Typowe obszary organizacyjne wymagające wdrożenia środków oraz ich dobór w perspektywie RODO
    • Rodzaje środków organizacyjnych zapewniających bezpieczeństwo danych w praktyce
  2. Wewnętrzne aspekty organizacyjne w okresie przejściowym – praktyczne rozwiązania:
    • Systemy informatyczne na rok przed rozpoczęciem stosowania RODO
    • Praktyczne aspekty zastosowania zasad privacy by design i privacy by default
    • Szacowanie poziomu ryzyka i zasada neutralności w zabezpieczaniu systemów informatycznych
    • Poszukiwanie optymalnego poziomu bezpieczeństwa systemów informatycznych w RODO
    • Ujmowanie poziomów poufności, integralności i dostępności danych w systemach informatycznych a RODO
    • Praktyczne rozwiązania sprzętowe zapewniające bezpieczeństwo systemów informatycznych
    • Praktyczne rozwiązania programowe zapewniające bezpieczeństwo systemów informatycznych
    • Zmiana hasła co 30 dni to przeżytek – bezpieczne uwierzytelnianie użytkowników w systemach informatycznych w RODO
    • Kopie zapasowe systemów informatycznych spełniające wymogi RODO
  3. Logowanie operacji przetwarzania danych w systemach informatycznych według wymogów RODO
  4. Nowa polska ustawa o ochronie danych osobowych

W ramach szkolenia odbędą się warsztaty, polegające na rozwiązywaniu prawdziwych kazusów, w których duże przedsiębiorstwa popełniały nieoczywiste błędy z zakresu prawa ochrony danych osobowych

Polecamy również zapoznać się z innymi naszymi szkoleniami.

Kompleksowe przygotowanie do nowych przepisów przed unijną reformą RODO (GDPR)

Cena: 499,00 

Czas trwania: 7h


UWAGA, PROMOCJA!
Koszt uczestnictwa dla każdej osoby, która odbyła wcześniej 2-godzinne szkolenie z RODO, zorganizowane przez Spółkę SALVIO, wynosi tylko 399 PLN netto (20% zniżki)!


Aby uzyskać zniżkę, prosimy o odpowiednie zaznaczenie opcji poniżej.

Status